18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı

17.03.2023 537

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Programı 17 Mart Cuma günü okulumuz konferans salonunda gerçekleştirilmiştir. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın ardından tarih öğretmenlerimizden Meryem Kaya günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmıştır. Öğrencilerimizin şiir ve konuşmalarıyla katkıda bulunduğu tören 11/F sınıfının hazırladığı oratoryo ile son bulmuştur.

Başkumandan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimizden söz ederken: "Onlar mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vermişler, Çanakkale Savaşı'nın kaderini değiştirmişlerdir." der.

Çeliğe karşı etin ve kemiğin savaşıdır Çanakkale,

Zulme, haksızlığa, işgale karşı özgürlüğün;

Nefrete ve şiddete karşı inancın savaşıdır Çanakkale.

Bir devrin battığı, bir neslin canını toprağa kattığı yerdir Çanakkale.

Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünde bütün şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun...