Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak Ayı Etkinlikleri

26.12.2023 530

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ocak ayı eylem planında yer alan Dîvânu Lugâti't-Türk okumaları gerçekleştirilmiştir. Tüm sınıflarda uygulanan “Anlamını Bul” etkinliği ile öğrenciler, Dîvânu Lugâti't-Türk’te yer alan kelimelerin anlamlarını eğlenerek öğrenmişlerdir. “Hatırlatmaca” etkinliği ile Dîvânu Lugâti't-Türk’te yer alan kelimelerin çağrıştırdığı kelimelerle bulmaca hazırlamışlardır. Öğrendikleri kelimelerle yeni metinler oluşturmaya çalışmış ve “Anahtar Kelimelerle Hikâye Yazma”yı denemişlerdir. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen etkinliklerde öğrencilerin Dîvânu Lugâti't-Türk’ün kelime hazinesini oyunlarla eğlenerek öğrenmeleri sağlanmıştır.