Okul Tarihçesi

Okul Tarihçesi

08.12.2017 6241

KURUM TARİHÇESİ

Ayrancı Aysel Yücetürk Lisesi 1964 yılında, şu anki, Salih Alptekin İlköğretim Okulu'nun yerinde faaliyet gösteren Ayrancı Halk Eğitim Merkezi binalarında Ayrancı Ortaokulu olarak eğitim-öğretime başlamıştır. 1968 yılında bugünkü, A Blok adıyla bilinen bina yapılmış ve bu binada 1979 yılına kadar Ayrancı Ortaokulu adıyla eğitim-öğretim sürdürülmüştür. 1979 yılında lise bölümü açılmış ve bu tarihten itibaren Ayrancı Lisesi adını almıştır.

Kuruluş Amacı: Türk Milli Eğitimin amaçları doğrultusunda öğrencilere ortaöğretim seviyesinde asgari genel kültür kazandırmak ve yüksek öğretime yönelik nitelikli öğrenciler yetiştirmek.

Kuruluşundan Bu Yana Yapılan Değişiklikler:

            Okulumuz 1988 yılına kadar öğretimini A Blokta sürdürmüş, 1988 yılından itibaren B Blok binamızın da yapılmasıyla iki blokta eğitim yapılmıştır.

1993-2005 eğitim-öğretim yılları arasında, A Blok binasında, Yabancı Dil Ağırlıklı Lise programı uygulanmıştır.

2005-2006 eğitim-öğretim yılından itibaren A blok binasının bir kısmında Ayrancı Anadolu Lisesi (Ayrı bir kurum olarak),B Blokta da Ayrancı Lisesi eğitim ve öğretimini sürdürmüş, 2010/2011 eğitim-öğretim yılında okulumuz yüzde yüz eğitime destek projesi kapsamında yeniden yapılandırılarak Ayrancı Aysel Yücetürk Lisesi adını almıştır.

Bugünkü Durumu: 

             Okulda, 25 derslik, 2 spor salonu,  kütüphane, bilişim teknolojileri sınıfı ,  teknoloji sınıfı, fizik laboratuarı, kimya laboratuarı,  biyoloji laboratuarı, 2 resim  atölyesi,  müzik atölyesi, öğrenci kantini, öğretmen odası, arşiv,  malzeme deposu, polis odası, beden eğitimi öğretmen odası, idare odaları,  bahçesinde İkizler fidanlığı, 1 otopark yeri,  Halkla İlişkiler Birimi,  yardımcı hizmetler dinlenme odası, 2 Rehberlik Servisi Odası,  konferans salonu,  Okul Aile Birliği odası , dergi odası ,Sistem odası ve okul müzesi bulunmaktadır.